Op vrijdagavond 8 juli 2011 organiseerde het gemeentebestuur van Hulshout in samenwerking met de politie en Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek, een informatiebijeenkomst over de ontsnapte tijgerpython.

Op de bijeenkomst was een groot aantal buurtbewoners aanwezig. Omwonenden uit de straten rondom het adres vanwaar de python ontsnapte, werden per brief uitgenodigd. Overige Hulshoutenaren waren ook welkom.

De eigenaar van de ontsnapte slang gaf aan bereid te zijn om uitleg te komen geven, maar was niet aanwezig op verzoek van het gemeentebestuur. Zij wilden voorkomen dat de aandacht hiermee afgeleid zou worden van de eigenlijke reden van de bijeenkomst: de bewoners zo goed mogelijk van de benodigde informatie voorzien. Het gemeentebestuur van Hulshout heeft de afgelopen dagen veelvuldig contact gehad met verschillende deskundigen, zoals reptielendeskundigen en milieudeskundigen van de Vlaamse Gemeenschap.
 
Het doel van de avond was voornamelijk het geruststellen van de buurtbewoners. Sil Janssen legde uit dat de slang niet giftig is en dat als mensen hem met rust laten, er zeker geen reden is om bang te zijn. Wie de slang ziet, kan het beste het permanentienummer van de politie bellen: 101.
 
Aan het einde van de avond besloten het gemeentebestuur en de politie om de eigenaar te vragen zijn andere slang (eveneens een tijgerpython) vrijwillig in bewaring te geven bij het Natuurhulpcentrum. De eigenaar is op dit verzoek ingegaan. 

Foto : Archief